Julia Peirone

Julia Peirone
Twisted Cherry

När: 

Torsdag 5 november 2015, kl: 17-20.

Var: 

Stora annonstavlan vid Stureplan.

Vad: 

Platsspecifik skapat verk där fotografi

visas på annonstavlan.

Torsdag den 5 November 2015 mellan klockan 17-20 visar Julia Peirone för serien Expanderande fotografi ett platsspecifikt verk, Twisted cherry på annonstavlan vid Stureplan i Stockholm. I Verket, som består av rörlig bild filmade från reella fotosessions ser vi inte bara en kontrast till människor som dagligen passerar nedanför storbildstavlan, utan ifrågasätter förhållningssättet vi har till exponering av oss själva och vad det kan leda till.

Julia Peirone arbetar i många av sina verk med tonårsflickor och deras osäkerhet inför sin omvärld. Hon visar de ögonblick som ingen ser. I tidigare uppmärksammade serien More than Violet låter hon kameran fånga en hundradels sekund av flickornas liv där det inte finns någon pose, ingen inövad min eller någon som helst kontroll över sitt utseende.

Stureplan i Stockholm är en plats med  ett underliggande budskap. De människor som rör sig förbi och runt platsen är antingen här för att arbeta, att konsumera pengar eller att inta nöjeslivet som erbjuds på kvällar och nätter. Platsen har blivit en  symbol för den ytliga delen av oss individer som inte bjuder in det defekta och besvärliga som gör oss illa till mods.